Museotupa 1900-luvun alusta

5-20 henkilöä

Opastetulla kierroksella käydään läpi Ala-Hokkalan historiaa.

Esimakua: 1800-luvulla tila oli lähes sadan hehtaarin suuruinen. Tila on yksi Asikkalan kantatiloista ja alunperin tilan ensimmäinen isäntä ja emäntä saivat maat tullessaan Salonsaaresta Kalkkisiin. 1928 tilan isänniksi tuli heidän kaksi poikaansa, Onni ja Heino. Molemmat tilan isännistä  kaatuivat talvisodassa 1940, ensin Onni ja sitten Heino.  Tila jäi taistelujen jälkeen Heinon vastavihitylle vaimolle, Tuulikki Ala-Hokkalalle. Tuulikilla oli kannettavanaan suru myös keskenmenosta.

Tilan historia ei siis ole ruusuinen - niin kuin ei elämäkään mutta tilan tarina Tuulikki Ala-Hokkalan elämän myötä on kunnioitettavaa. Tuulikki piti tilaa, kasvatti lehmiä, kanoja, viljeli perunaa ja viljaa yli 50 vuotta. Tuulikki oli tilan nykyisen emännän isoäidin serkku.

Tuvasta löytyvät tavarat, jotka on löytyneet pihapiirin ladoista, riihistä ja aitoista. 

Tuvassa on nähtävillä hyvin säilyneitä kenttäpostia, Marsalkka Mannerheimin allekirjoittama kirje ja paljon muuta nähtävää. 

Koe suomalaisuuden tuntua talvisodasta lähtien!

Itsenäisyydestämme on vasta vähän reilu 100 vuotta, viimeisestä sodasta yllättävän vähän aikaa! 

Tuulikki Ala-Hokkala o.s. Lahtinen. Ala-Hokkalan emäntä 1940-1997
Hokkalan t 1923 harjakorkeuden saavuttaneen Hokkalan talon hirret on käsin veistetty. Tupaan on tuotu tuolta ajalta vanhoja käyttöesineitä.
Marjatta ja Tapio Koskenniemi Tapio Koskenniemi, Ala-Hokkalan isäntä vuosina 1997-2018. Vierellä Marjatta-vaimo
Maarika ja Jarmo Karjalainen Nykyisen Hokkalan emäntä Maarika Karjalainen o.s. Koskenniemi vierellään puoliso Jarmo Karjalainen
Yhteensä:
    Kassalle